De producten van Wajang bevorderen de productie van duurzame palmolie.

Je krijgt er een goede reden bij om de producten van Wajang te kiezen: duurzame palmolie. Daarmee is uw keuze voor smaak en kwaliteit tegenwoordig ook sociaal en ecologisch verantwoord.


Door palmcertificaten te kopen levert Wajang een belangrijke bijdrage aan de verdere verduurzaming van de productie van palmolie.

Tevens worden palmolie-producerende landen zoals Maleisiƫ en Indonesiƫ door deze certificering gestimuleerd om op een verantwoorde manier te produceren. Dus zonder corruptie en illegale ontbossing.


De verkoop van deze palmcertificaten wordt georganiseerd door GreenPalm en gereglementeerd door de Round Table on Sustainable Palm Oil (RSPO). In dit internationale platform zijn zowel maatschappelijke organisaties als industrie en supermarkten vertegenwoordigd. Gezamenlijk bepalen zij de opstelling van de duurzaamheidscriteria waarmee corruptie en bedreiging van de natuur wordt tegengegaan. Plantages die produceren binnen de richtlijnen van het RSPO kunnen hun duurzaam geproduceerde palmolie certificeren en deze vervolgens verhandelen. Dankzij deze certificering wordt vandaag de dag meer dan drie miljoen ton palmolie duurzaam geproduceerd en dit volume groeit nog iedere dag.

Voor meer informatie: www.greenpalm.org